Tryffeltårta
Så inte hänt så mycket.
Men vi har ätit smörslungad potatis och kött/fisk.
Nu väntar vi på tryffeltårtan, den står i kylskåpet och kyler.
Här är receptet.
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
(Den är tagen från Arla.se)
Bild kommer senare
Var de en sån du bjöd på en gång?
Nej, den var det mandelmassa i så den var lite lyxigare. Men den här var super god och räcker verkligen till många. Väldigt mäktig.