Lakritskola


Antal portioner: Ca 20 bollar

Ingredienser
3 dl socker
1 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
3 msk kakao
3 tsk lakritspulver
1 st citron, endast skalet

Gör så
Klä en form (cirka 15x20 cm) med ett bakplåtspapper.
Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning med träslev.
Tillsätt kakaon när sockerblandningen blivit jämn. Koka nu tills blandningen blivit lite rinnig. Droppa då lite av blandningen i vatten och gör ett "kulprov". Om kulprovet blir bra ta då av kastrullen från plattan och låt svalna en aning.
Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt med en visp.
Häll kolablandningen i formen och strö till sist över citronraspen.
Ställ in formen i kylskåpet och låt stelna. Tag sedan ut den stela kolan och skär i önskad storlek och slå in i bakplåtspapper.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback