Baconlindad kycklingfile med ostfyllning

 
Jag bjöd inte bara på tårta i helgen utan mat också.
Det blev denna mat:
Baconlindad kycklingfile med ostfyllning, potatisbakelser och thaisallad.
 
 
Baconlindad kycklingfilé med ostfyllning:
 
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
2 paket bacon
2 askar ost tex vitlök
 
Sås
5 dl grädde
Osten som är kvar
0,5 st hönsbuljongtärning
Salt, peppar
 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i några skedar av valfri dessertost. Linda bacon runt hela filén så att inte osten rinner ut.
  3. 3. Bryn dem runt om i en stekpanna.
  4. 4. Lägg i ugnssäker form. Spar fettet i pannan som blir över efter stekningen.
  5. 5. Dags för såsen.. Häll grädden i pannan, smula i buljongen och lägg i osten som blir kvar från kycklingen. Smaka av med salt och peppar och låt det koka upp.
  6. 6. Häll såsen över filéerna och ställ in i ugnen ca. 30-40 min beroende på filéernas storlek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback