Baconlindad kycklingfile med ostfyllning
Det blev denna mat:
Baconlindad kycklingfile med ostfyllning, potatisbakelser och thaisallad.
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
2 paket bacon
2 askar ost tex vitlök
Sås
5 dl grädde
Osten som är kvar
0,5 st hönsbuljongtärning
Salt, peppar
GÖR SÅ HÄR
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i några skedar av valfri dessertost. Linda bacon runt hela filén så att inte osten rinner ut.
- 3. Bryn dem runt om i en stekpanna.
- 4. Lägg i ugnssäker form. Spar fettet i pannan som blir över efter stekningen.
- 5. Dags för såsen.. Häll grädden i pannan, smula i buljongen och lägg i osten som blir kvar från kycklingen. Smaka av med salt och peppar och låt det koka upp.
- 6. Häll såsen över filéerna och ställ in i ugnen ca. 30-40 min beroende på filéernas storlek.
Kommentarer
Trackback