Chokladmoussetårta

Här kommer receptet på chokladmoussetårtan.
 

Ingredienser  

Tårtbotten:
3 ägg
¾ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk kakao

1 dl starkt kallt kaffe

Mörk mousse:
3 dl Arla® vispgrädde
200 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
2 äggulor

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakao. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna något, stjälp upp den på galler och låt den kallna. Dela kakan i två bottnar. Fördela kaffet över bottnarna och ställ dem kallt. Börja med den mörka moussen. Vispa grädden till ett fast skum. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro så att den bara blir mjuk. Rör om tills den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner grädden lite i taget till en jämn smet. Lägg en av tårtbottnarna i en form med löstagbar kant. Bred över hälften av den mörka moussen . Lägg på den andra tårtbotten och bred över resten av moussen på samma sätt. Låt stå i kyl 4-5 tim eller över natten.

Ta tårtan ur formen och hyvla över choklad vid servering.

 
Lånat från Arla.se
 
Vi hade på grädde för att bryta chokladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback