Prinsesstårta
Igår hade jag mamma, pappa och farfar på besök.
Jag passade på att göra en prinsesstårta.
Prinsesstårta
Ingredienser
Tårtbotten:
4 st ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
Fyllning:
6 dl vaniljkräm
2 dl hallonsylt
6 dl vispgrädde
1 msk vanlijsocker
1 msk strösocker
1 färdigt marsipanlock
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och riktgt pösigt. Vänd försiktigt ner vetemjölet. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant (24 cm i diameter), och häll i smeten. Grädda tårtbotten i mitten av ugen i cirka 12-15 minuter. Prova med sticka, den ska inte vara kladdig. Låt tårtbotten svalna något och stjälp sedan upp den på tallrik eller brödgaller.
- Dela tårtbotten i tre delar. Spritsa vaniljkräm tre varv somen ring runt kanten på den första skivan. Spara 2/3 av vaniljkrämen. Bred hallonsylt i mitten av skivan. Vispa grädden fast och fluffig, tillsammans med vaniljsocker och strösocker . Bred lite grädde över hallonsylten. Lägg på nästa skiva och bred ett lager med vaniljkräm. Lägg på den sista skivan. Bred ut grädden över hela tårtan och forma som en kupol. Lägg över ett färdigt marsipanlock, pudra över florsocker.
Detta recept är inspirerat av Prinsesstårta.
Kommentarer
Postat av: Pappa
Jättegod!!!
Trackback